Turvallista asuntokauppaa

Julkaistu: 19.03.2020 11:42:00

Arvoisat asiakkaamme

Suomessa on käynnissä mittavat toimenpiteet koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Me, Asunto Area Oy:n välittäjät, otamme osaltamme asian toiminnassamme huomioon ja siten olemme vaikuttamassa kaikkien terveyttä turvaavien toimenpiteiden onnistumiseen. Asunnonvälittäjät saavat toimintaohjeensa lähinnä THL:n ja Kiinteistövälitysalan keskusliiton (KVKL) kautta. 

Yleisesittelyt on lopetettu toistaiseksi ja/tai niihin sovelletaan maalaisjärkeä. Asunnon tilanne huomioidaan eli jos asunto on tyhjä niin sellaiseen on helpompi mennä ja toimia, mutta asutuissa kohteissa omistajia kuunnellaan ja kunnioitetaan heidän halua esittelyn järjestämisen suhteen.

Yksityisesittelyjä pidettäessä noudatamme saamiamme THL:n ja KVKL:n ohjeita. Tarvittaessa voimme järjestää asuntoon videoesittelyn. Halutetessasi videoesittelyn ota yhteys suoraan ko. asunnon välittäjään. Mikäli ostajaehdokas toivoo kuitenkin esittelyä asunnossa, ainoastaan 2 henkilöä + välittäjä voivat olla asunnossa yhtäaikaa. Lisäksi tiedustelemme esittelyyn tulijoiden terveystilanteen etukäteen. Sairaaksi itsensä tuntevia tai riskiryhmäläisiä ei luonnollisesti esittelyihin oteta. Esittelyissä pyydetään asiakkaita välttämään pintoihin koskemista. Välittäjä pitää etäisyyden asiakkaisiin, kättelyistä on ohjeiden mukaan luovuttu. Kädet pestään ennen ja jälkeen esittelyjen. 

Asuntokauppa ei ole pysähtynyt vain sen toimintatavat ovat muuttuneet, ainakin hetkellisesti. Isoin muutos on se, että esittelyt siirtyvät pääosin yksityisesittelyiksi tai etäyhteyksien varaan. Kaikki muu hoituu toistaiseksi normaalisti ja/tai digitaalisesti. Seuraamme tarkoin THL:n ja KVKL:N ohjeita ja päivitämme toimintatapojamme tarvittaessa.

 

6 askelta turvalliseen asuntokauppaan kanssamme:

1. Alkukartoitus 

Asunnon myyntiin liittyvä alkukartoitus voidaan toteuttaa ilman fyysistä tapaamista. 

2. Ilmainen arviokäynti 

Välittäjän katselmus asunnossa tehdään sovittuna aikana ja voidaan toteuttaa myös niin ettei omistajan tarvitse olla itse paikalla. 

3. Toimeksiantosopimus allekirjoitetaan digitaalisesti. 
4. Kohteen esittely 

Kaikki esittelyt tapahtuvat yksityisnäyttöinä sovittuina ajankohtina. Asunnon esittely voidaan myös toteuttaa videolla. 

5. Ostotarjousneuvottelut hoidetaan digitaalisesti ja/tai puhelimitse.
6. Asuntokauppa

Käytössämme on digitaalinen asuntokauppajärjestelmä jonka avulla kaupat tehdään täysin etänä.

 

Huhti 3.jpg

 

Toivomme varmasti kaikki että tilanne yhteiskunnassa ja asuntomarkkinoilla palautuu ennalleen mahdollisiman pian.

Pysytään terveinä ja pidetään turvavälejä toisiimme.

 

Ystävällisin terveisin

AsuntoArea Oy:n kiinteistönvälittäjät

 

Photofox.jpg

 

 

 

 

Lisää uutisia

PAIKALLINEN YHTEISTYÖKUMPPANIMME

poppankki_logo_fi.png

 

 

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.