Koti yhdessä Lahden kauneimmassa, vuosien saatossa säilyneessä kerrostalossa.

Huoneisto sijaitsee Lahden kaupungintalon puiston reunalla kohoavan, jykevän J. Peltosen asuin- ja liiketalon 3. kerroksessa. Talo on rakennettu 1912. Talon tunnelma alkaa jo upeista rappukäytävistä ja jatkuu huoneistoon. Huoneisto on läpitalon huoneisto. Keittiö ja makuuhuone ovat sisäpihalle päin, ja sali sekä olohuone Rautatienkadun suuntaan. Salin vieressä oleva olohuone muokkautuu tarpeen mukaan vaikka toiseksi makuuhuoneeksi. Huoneisto on remontoitu 2005, mutta vanhaa on myös säilytetty mm. kauniit lautalattiat ja väliovet sekä toimiva uuni salissa. Ruutuikkunat ovat suuret, ja niissä on kiviset syvät ikkunalaudat. Huonekorkeus on huikeat 3,3 metriä. Näiden ansiosta huoneisto on todella valoisa.

Tämän kodin ja taloyhtiön tunnelma on koettava paikan päällä, joten soita tai meilaile, niin sovitaan yksityisnäyttö. Laura Ulmala 040 300 2334. laura.ulmala@asuntoarea.net

Löydät minut myös instagramista; lauraulmala_lkv. Ota seurantaa, jos haluat saada tiedon ensimmäisten joukossa minulle myyntiin tulevista kodeista.

Rakennuksen historiaa:
Rakennus edustaa tyyliltään klassisvaikutteista myöhäisjugendia. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Paavo Uotila. Peltosen talon arvokas ulkoasu on yksi kauneimmista Lahdessa. Talon julkisivun painopiste on Harjukadun ja Rautatienkadun muuta julkisivua korkeimmissa kulmatorneissa. Arkkitehti Uotilan suunnittelemat huoneistot ovat rakennusajankohtansa ihanteiden mukaan avaria, korkeita ja valoisia.

Liiketiloista tunnetaan varmaankin parhaiten Uusi Apteekki, jonka tiloissa toimii nykyään Ravintola Roux. Ennen apteekkia tiloissa toimi Wallinin Rohdoskauppa. Uuden Apteekin myötä J. Peltosen taloa alettiin kutsua myös Uuden Apteekin taloksi, ja nykyään sitä taidetaan kutsua Rouxin taloksi.

Historiallisesti tärkeimpiä remontteja sekä korjauksia on ollut pääasiassa kahdenlaisia: pieniä vuosikorjauksia ja pitkäkestoisia suurprojekteja. Perustavaa laatua olevia kalliita hankkeita ovat olleet mm. keskuslämmitykseen siirtyminen lokakuussa 1953 sekä keväällä 1962 asunto-osakeyhtiön liittäminen kaupungin kaukolämpöverkkoon. Mainittakoon myös mittava ullakon uudisrakentaminen vuosina 1991-1993.

Talon historiatiedot on poimittu historiikkikirjasta J. Peltosen talo sata vuotta. Uusi omistaja saa omakseen ko. upean kirjan, joka on julkaistu vuonna 2012 talon täyttäessä 100 vuotta.

Kohdenumero
70009305

Huoneiston tiedot

Tyyppi
kerrostalo

Sijainti
Rautatienkatu 7 A, 15100 Lahti

Tilat
3h, k, wc, vh / khh, kph ja sauna

Asuin -/ kokonaispinta-ala
100.0m2 / 100.0m2

Kerros / Kerroksia
3/5

Hissi
Kyllä

Ikkunoiden suunta
Rautatienkatu (länsi) ja taloyhtiön sisäpiha (itä).

Parveke
Ei

Keittiö / Varusteet
Jääkaappi, pakastinkaappi, keraaminen liesitaso, erillisuuni, liesituuletin (suodatin), mikro ja astianpesukone. Työtasot kiveä ja runsaasti kaapistoja. Lautalattia.

Olohuone
Tilava olohuone, erkkeri-ikkuna Rautatienkadulle päin, toimiva alkuperäinen kaakeliuuni. Seinät tapetti ja lattia lauta.

Makuuhuone
1-2 makuuhuonetta. Seinät tapetti ja lattia lauta.

Kylpyhuone
Laatoitettu kylpyhuone, lattialämmitys.

Kodinhoitohuone
Kodinhoitotila (pk-liitäntä) vaatehuoneen yhteydessä. Remontoitu 2005.

Sauna
Kyllä Saunatonttu kiuas, valokuituvalaistus.

Vapautuu
Vapautuminen sopimuksen mukaan

Energialuokka
Energialuokka: B2007

Energiatodistus
On

Taloyhtiön tiedot

Nimi
Asunto Oy Rautatienkatu 7 Lahdessa

Rakennusvuosi
1912

Kattotyyppi/kate
Harjakatto / saumattu pelti

Asuinhuoneistot
31

Rakennusaine
Tiili

Lämmitys
Kaukolämpö

Autopaikat
10 kpl

Yhtiön yhteiset tilat
Pesutupa, kuivaushuone, mankeli, jäähdyttettykellari, urheiluvälinevarasto, askarteluhuone.

Taloyhtiössä sauna
Ei

Suoritetut korjaukset
Päärakennuksen huopakatteet ja B-hissin korin sisustus uusittu -20, yleisien tilojen palovaroitin järjestelmä uusittu -19, piha- ja porttikongiremontti -19, jälkiasennushissien rakentaminen A- ja C-porrashuoneisiin -18-19, uusittu matalan osan konesaumattu peltiatto ja yläpohjan lämpöeristeet -15, piharakennuksen takaseinän rappaus -14, jäteasema rakennettu -13, patteriverkosto tasapainoitettu, asennettu linjasäätöventtilit ja -sulut sekä asennettu osaan huoneistoista patteritermostaatit -12, ovisummerit, porrashuoneiden ja kellaritilojen sähköistys ja valaisimet uusittu -10, A-, C-, ja E-porrashuoneet maalattu sekäliikehuoneistojen näyteikkunat uusittu -10, sisäpihan puoleinen julkisivu ja parvekkeet saneerattu, korkean osan vesikatto maalattu, ullakkoasuntojen ikkunoihin asennettu lisäpokat ja asuinhuoneistojen ikkunat uusittu -09, käyttövesi- ja viemäriputket uusittu sekä kylpyhuoneet ja vessat saneerattu -99-00, B-portaan hissi rakennettu -92-93, ullakkoasunnot rakennettu -93.

Suunnit.korjaukset
Kunnossapitotarveselvitys seuraavalla 5 vuodelle: konesaumattujen peltikattojen maalaus 22-24, katujulkisivujen ikkunoiden huoltomaalaus 5 vuoden sisällä.

Isännöitsijä/puh.
Kari Kuru J.Rautama Oy

Kiinteistönhoito
Talonmies, Mikko Mölsä 0400 492 336

Tontin pinta-ala
1306.00 m²

Omistus
Oma

Antenni
Kaapeli-tv

Asuinaluetietoja

Kaavoitustilanne
Asemakaava

Palvelut / Koulut
Kaikki keskusta palvelut. Torille matkaa 450 metriä.

Liikenneyhteydet
Matkakeskus 450 metriä.

Laura Ulmala
0403002334

Hintatiedot

Velatonhinta 375000.00€
Myyntihinta 360807.00€

Asumiskustannukset

Hoitovastike 370.00€
Rahoitusvastike 64.00€
Kokonaisvastike 434.00€
Vesimaksut 23.00€
Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.