Lahden kaupungintalon puiston reunalla kohoaa jykevä J. Peltosen asuin- ja liiketalo joka on rakennettu 1911. Tästä on erittäin harvoin myynnissä asuntoja. Nyt on tämä läpitalon oleva 3. kerroksen huoneisto joka on remontoitu 2005 vanhaa tyyliä kunnioittaen. Lautalattiat, toimiva uuni salissa, huonekorkeus noin 3,3 m, uudistettu kylpyhuone, sauna sekä keittiö.

Rakennuksen historiaa:
Rakennus edustaa tyyliltään klassisvaikutteista myöhäisjugendia. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Paavo Uotila. Peltosen talon arvokas ulkoasu on yksi kauneimmista Lahdessa. Talon julkisivun painopiste on Harjukadun ja Rautatienkadun muuta julkisivua korkeimmissa kulmatorneissa.

Liiketiloista tunnetaan varmaankin parhaiten Soinivaaran kahvila eli entinen Lahden höyryleipomo kahviloineen ja Uusi Apteekki, jonka tiloissa toimii nykyään Ravintola Roux. Ennen apteekkia tiloissa toimi Wallinin Rohdoskauppa. Uuden Apteekin myötä J. Peltosen taloa alettiin kutsua myös Uuden Apteekin taloksi ja nykyään sitä taidetaan kutsua Rouxin taloksi.

Arkkitehti Uotilan suunnittelemat huoneistot ovat rakennusajankohtansa ihanteiden mukaan avaria, korkeita ja valoisia. Rakennuksessa on 3 porrashuonetta, A- ja B-portaat Rautatienkadulta sekä C-porras Harjukadulta.
Porrashuoneisiin johtavat sisäänkäynnit myös sisäpihalta, jonka lisäksi pihalta on käynti E-portaaseen, ns. keittiön eli piian portaaseen. A- ja E-portaissa oli aikanaan halkohissit, joilla voitiin nostaa kellarista polttopuita asuntoihin. Lisäksi sisäpihalta on käynti D-portaasta piharakennuksen toiseen kerrokseen. L-kirjaimen muotoisessa piharakennuksessa oli 2 asuntoa.

Historiallisesti tärkeimpiä remontteja sekä korjauksia on ollut pääasiassa kahdenlaisia: pieniä vuosikorjauksia ja pitkäkestoisia suurprojekteja. Perustavaa laatua olevia kalliita hankkeita ovat olleet mm. keskuslämmitykseen siirtyminen lokakuussa 1953 sekä keväällä 1962 asunto-osakeyhtiön liittäminen kaupungin kaukolämpöverkkoon. Mainittakoon myös mittava ullakon uudisrakentaminen vuosina 1991-1992. Lisäksi osakkaat ovat teettäneet omalla kustannuksellaan liiketiloissaan ja asunnoissaan remontteja ja uudisrakentaneet asuntojaan lisäämällä niihin saunoja.

Talon historiatiedot poimittu historiikkikirjasta J. Peltosen talo sata vuotta. Asunnon ostaja saa omakseen ko. upean kirjan, joka on julkaistu vuonna 2012 talon täyttäessä 100 vuotta.


Esittelen mielelläni tätä asuntoa, soita tai lähetä sähköpostia ja sovitaan sinulle sopiva oma aika: Jouko Kuitunen 0400 150 404 tai jouko.kuitunen@asuntoarea.net

Kohdenumero
7964409

Huoneiston tiedot

Tyyppi
kerrostalo

Sijainti
Rautatienkatu 7 A, 15100 Lahti

Tilat
Oh, 2mh, k, kph, sauna, vh, eteinen

Asuin -/ kokonaispinta-ala
100.0m2 / 100.0m2

Kerros / Kerroksia
3/5

Hissi
Kyllä

Ikkunoiden suunta
Rautatienkatu ja sisäpiha

Parveke
Ei ()

Keittiö / Varusteet
Keraaminen keittotaso + tuuletin, erillisuuni, kylmiö, mikro, astianpesukone, kivitasot. Lautalattia

Olohuone
Kaakeliuuni toiminta kuntoinen, erkkeri-ikkuna Rautatienkadulle, lautalattia

Makuuhuone
Lautalattia

Kylpyhuone
Laatoitettu, suihku, lattialämmitys

Kodinhoitohuone
Pesukoneliitin

Lisätietoja
Huonekorkeus 3,30 m, huoneisto remontoitu 2005,

Sauna
Kyllä Saunatonttu kiuas, valokuituvalaistus

Vapautuu
Vapautuminen sopimuksen mukaan

Energialuokka
Energialuokka: B

Energiatodistus
On

Taloyhtiön tiedot

Nimi
Asunto Oy Rautatienkatu 7 Lahdessa

Rakennusvuosi
1911

Kattotyyppi/kate
Harja/pelti

Rakennusaine
Tiili

Lämmitys
Kauko

Autopaikat
10 kpl

Yhtiön yhteiset tilat
Talopesula, kuivaushuone, jäähdyttettykellari, varasto, urheiluvälinevarasto, askarteluhuone, kaapeli-tv

Taloyhtiössä sauna
Ei

Suoritetut korjaukset
Käyttövesi- ja viemäriputket uusittu -00, ikkunat -09, porrashuoneiden- ja kellarikrsn valaistus, ovisummerit -10, jäteasema rakennettu -13, hissit A- ja C-portaisiin -19, piha- ja porttikongiremontti -19, palovaroittimet yleisiin tiloihin -19

Suunnit.korjaukset
Päärakennuksenhuopakatteiden uusiminen -20, konesaumattujen peltikattojen maalaus -21, katujulkisivujen ikkunoiden huoltomaalaus 5 vuoden sisällä, LVISA-linjasaneeraus mahdollisesti 5-10 vuoden sisällä.

Isännöitsijä/puh.
Kari Kuru J.Rautama Oy

Kiinteistönhoito
Talonmies

Tontin pinta-ala
1306.00 m²

Omistus
Oma

Antenni
Kaapeli-tv

Asuinaluetietoja

Kaavoitustilanne
Asemakaava

Palvelut / Koulut
Keskusta palvelut, Koulut: Alueella

Liikenneyhteydet
Hyvät

Jouko Kuitunen
0400 150 404

Hintatiedot

Velatonhinta 448000.00€
Myyntihinta 431288.05€

Asumiskustannukset

Hoitovastike 334.00€
Rahoitusvastike 264.00€
Kokonaisvastike 598.00€
Vesimaksut 23.00€
Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voit käyttää sivustoamme parhaalla mahdollisella tavalla.